Vakantieverhuur Sint-Idesbald

Interesse in een appartement, studio of villa te huur in Sint-Idesbald?

Sint-Idesbald, een deelgemeente van Koksijde, is een kustenaarsgemeente met enkele musea. Het bekendste museum, is deze van de wereldberoemde, surrealistische schilder Paul Delvaux. 

Daarnaast is de badplaats de laatste jaren op toeristisch en gastronomisch vlak enorm gegroeid, tal van vervallen villa’s worden gerestaureerd voor vakantieverhuur of vervangen door luxeappartementen.
Daarom wordt het ook wel het "Zoute" van de Westkust genoemd.

In Sint-Idesbald heerst steeds een ontspannen, familiale sfeer die kan rekenen op de appreciatie van een trouw cliënteel.

  • Paul Delvaux museum
  • Koksijde Yachting Club (kyc)
  • Mieke Hill
Sint-Idesbald-Paul-Delvaux-museum.jpg

Paul Delvaux museum

De grootste verzameling werken van Paul Delvaux is te zien in het gelijknamige museum in Sint-Idesbald, op meer dan 1000 m² aan vernieuwde ruimte. Het museum nodigt u uit om kennis te maken met de schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen uit het werk van de internationaal befaamde kunstenaar. U wordt ondergedompeld in een poëtische wereld en treft er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze wereldbekende artiest.

Sint-Idesbald-Koksijde-Yachting-Club-kyc-2.jpg

Koksijde Yachting Club (kyc)

De Koksijde Yachting Club werd op 24 juni 1965 gesticht door inwoners van de gemeente Koksijde voor de beoefening van watersporten met zowel zeil- als motorboten. De club is achter de duinen van Sint-Idesbald gelegen (Mieke Hill). Momenteel zijn er onder de KYC leden heel veel windsurfers en kitesurfers.

De laatste jaren werd de focus gelegd op de zeilschool voor kinderen vanaf 8 jaar, de jeugd en de volwassenen maar ook op de uitbreiding van de kitesurf school. Het clubhouse van de Koksijde Yachting Club is de' place to be' voor alle watersportfanaten, waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Zowel binnen als buiten kan U genieten van deze unieke locatie.

Sint-Idesbald-Mieke-Hill.jpg

Mieke Hill

In de Dumontlaan nr 4 te Sint-Idesbald bevindt zich de hoge duintop genoemd naar de dochter van Albert Dumont. Mieke was zijn jonste dochter van zijn 13 kinderen. Architect Albert Dumont ligt aan de basis van de uitbouw van De Panne. Ook in Sint-Idesbald was hij eigenaar van ruim 2 hectaren duingebied.

Dat deze duin met villa voor de gemeente Koksijde veel betekent is niet te verwonderen. Ze maakt immers deel uit van een aantal gezichten van de gemeente van in het begin van de vorige eeuw toen de eerste tekenen van het toerisme ontstonden.