Vakantieverhuur Wenduine

Wenduine is een familiale badplaats aan de  Belgische Kust, en telt ca. 4000 inwoners. Door de komst van de kusttram is Wenduine uitgegroeid van eenvoudig vissersdorpje tot de 'Prinses der Badsteden'. De reputatie van Wenduine als prinses van de Belgische Kust is zeer verdiend. Dit familievriendelijk kuuroord combineert de charme van haar kleinschaligheid met het uitstekende aanbod aan faciliteiten voor toeristen. Met het verkeersvrije boulevard en rotonde, het prachtige, brede zandstrand, het gezellige winkelcentrum, de duinen, het bos en het achterland is Wenduine de perfecte bestemming voor een onbezorgde en leuke vakantie.

  • Spioenkopje
  • Duinbossen Wenduine
  • Strand & Stad
spioenkopje in wenduine-aan-zee.jpg

Spioenkopje

Op de tweede hoogste duin (31 m) van de Kust prijkt een wit paviljoentje met rood dak: de Spioenkop. Je hebt er een prachtig panorama op het achterliggend polderlanschap, de bosrijke omgeving en de kustvlakte. Aan de voet van de duin ligt de Rotonde, the place to be voor zonnekloppers, hengelaars, jeu-de-boulesspelers en kinderen.

Duinbossen in Wenduine

Duinbossen Wenduine

De Duinbossen strekken zich uit tussen Wenduine en Bredene. Het is een wandel- en natuurgebied van 157 ha. De uitgestippelde route verkent de omgeving van de Duinbossen tussen De Haan en Wenduine. Start- en eindpunt is het unieke tramstationnetje van De Haan. Je gaat naar de bossen via de “Concessie”, dat is een typisch romantische villawijk uit het begin van vorige eeuw. Je stapt langs het strand richting Wenduine tot aan de Spioenkop. Om opnieuw aan het vertrekpunt te geraken, loop je door de duinen, het Domeinbos, langs rustige wegen en de typische Anglo-Normandische villa’s.

de rotonde wenduine

Strand & Stad

Het langste van de Vlaamse kust: het strand van Wenduine. Tussen De Haan en het kleine stadje Wenduine ligt een 12 km lang strand. Het strand is ongeveer 55 tot 80 meter breed. Alleen de korte boulevard onderbreekt het brede en lange strand.

De Rotonde, de Spioenkop, het Prins Albertpark, de Hubertmolen en de 4 Wenduinse reuzen zijn nog steeds de stille getuigen van wat in de de 13e eeuw begon als een klein visserdorp en uitbreide tijdens de 20ste eeuw tot het kuuroord voor toeristen met haar typische, gezellige bars en winkels.

boek je vakantie met servimoholidays

Vakantie in Wenduine?

Interesse om een studio, appartement, huis of villa te huren in Wenduine?

Boek hier!