Vakantieverhuur Blankenberge

Weer of geen weer, aan zee is het altijd genieten. Vier seizoenen lang. Bij een voorzichtig lentebriesje, tijdens een zalige hittegolf en ook wanneer het stormt. In Blankenberge zijn overal gezellige plekjes te vinden. Kuier gezellig in de winkelstraat. Waai eens lekker uit op de imposante pier of geniet van het uitzicht vanop een van de staketsels. Ook de haven, een prachtig natuurdomein en verschillende belle-époquevilla’s zijn de moeite waard. Vervelen is er niet bij. Blankenberge is een van de belangrijkste badplaatsen aan de kust wat het aantal toeristen en hotelreserveringen betreft.

  • Jachthaven van Blankenberge
  • Paravang
  • Lustige Velodroom

Pier van blankenberge

De pier van Blankenberge

De pier is een stuk nationaal patrimonium omwille van de rijke geschiedenis. Je wandelt tot 350 meter ver in zee, voor een spectaculair uitzicht en de confrontatie met eb en vloed. De uitgestrektheid van de Noordzee en de kracht van de elementen zijn intens op deze plek. In het ronde gebouw kan je genieten van een hapje en een drankje.

jachthaven blankenberge.jpg

Jachthaven van Blankenberge

Deze fraaie, moderne jachthaven is een unicum aan de kust dankzij de aantrekkelijke  opnieuw aangelegde havenkade en de exclusieve ligging bij het centrum. In en rond de jachthaven vind je nog heel wat getuigen uit het maritieme verleden van Blankenberge terug.

Paravang van blankenberge

Paravang van Blankenberge

Dit lange windscherm bij de jachthaven stamt uit het begin van de 20ste eeuw. Een toonvoorbeeld van de belle époque. Vanop de banken heb je een mooi uitzicht op de jachthaven aan de ene kant en het Leopoldpark aan de andere zijde. Vergeet zeker niet te piepen naar het dak

Lustige Velodroom in blankenberge

Lustige Velodroom

In de buurt van de Pier ligt al sinds 1933 een houten wielerbaan waarop je met een olijke fiets kan rondtoeren. Fun voor jong en oud!

belle epoque in blankenberge

Belle Epoque Centrum

De belle époque kende zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914. Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties voor het opkomende toerisme. De kuststad beschikt over een groot aantal huizen uit die periode gedecoreerd met art nouveau wandtegels, smeedwerk of glasramen.

boek je vakantie met servimoholidays

Vakantie in Blankenberge

Interesse om een studio, appartement, huis of villa te huren in Blankenberge?

Boek hier!