Vakantieverhuur in Nieuwpoort

Nieuwpoort, hét shoppingsparadijs aan de Westkust ligt aan de monding van de Ijzer. Nieuwpoort-stad herbergt een brok geschiedenis met middeleeuwse architectuur en het spectaculaire Koning Albert I-monument met bezoekerscentrum Westfront. In de binnenstad bots je op heel wat hippe, lekkere restaurants en eethuisjes. Je treft er ook één van de grootste jachthavens van Europa. Tweeduizend dobberende plezierboten zorgen voor een indrukwekkend zicht. Ook de vissershaven aan de kaai is een bezoekje waard. Nieuwpoort-bad is dé trendy badplaats bij uitstek met exclusieve winkels, grote evenementen, een brede mooie aangelegde Zeedijk, een uniek staketsel in zee en een mooi aangelegde boulevard voor wandelaars en fietsers.

  • Wandel- en fietspromenade
  • Shopppen aan de Westkust
  • Bezoek aan het staketsels
staketsel in nieuwpoort havengeul

Bezoek aan de staketsels

Het Westerstaketsel, gebouwd in 1865, heeft een lengte van 490 meter, het Oosterstaketsel, uit hetzelfde jaar, steekt 543 meter in zee. Op de hoofden staat een signaallantaarn en een misthoorn, precies miniatuurvuurtorens. Deze twee staketsels zijn echte trekpleisters en een bezoekje waard tijdens je vakantie in Nieuwpoort!

Wandel- en fietspromenade in nieuwpoort

Wandel- en fietspromenade

Tussen de jachthaven en de Noordzee, langs de havengeul, is één van de mooiste fiets- en wandelpromenades van de kust aangelegd. Dé ideale verbinding van 2 km tussen het centrum van Nieuwpoort, de kaai en de zee. In het midden van de promenade staat een bijzondere uitkijktoren. Je kan er de havengeul oversteken met een veerdienst die dagelijks klaarstaat.

nieuwpoort winkelstraat shoppen vakantie

Shopppingparadijs

Voor shopping zit je in Nieuwpoort zeker goed! Winkelstraten als de Albert I-laan of de Lombardsijdestraat in Nieuwpoort-Bad zijn vergelijkbaar met gekende shopping-straten in grote steden in het binnenland. Bovendien vind je er heel wat exclusieve merkwinkels. Iets rustiger shoppen kan je in de centrumstraten in Nieuwpoort-stad.

belfort in Nieuwpoort-stad

Het Belfort van Nieuwpoort

De 35 meter hoge toren is gebouwd aan de Graanhalle of Stadshalle. Het is een van de 56 belforten in België en Frankrijk die tot werelderfgoed van de UNESCO verklaard zijn. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is de toren gedynamiteerd en de halle, samen met de hele stad, bijna volledig verwoest. Later werden ze gereconstrueerd. De halle heeft hetzelfde uiterlijk als de eerste die vermoedelijk in 1280 werd gebouwd in laatgotische stijl.

Ganzenpoot albertmonument in nieuwpoort-stad

Bezoekerscentrum Westfront & Albert I monument

Na de Eerste Wereldoorlog bleef Nieuwpoort in puin achter. Westfront Nieuwpoort vertelt het verhaal van de vernieling van de stad en hoe de onderwaterzetting van de poldervlakte, de Duitse invasie tot stilstand bracht. Via unieke objecten, interactieve modules, persoonlijke verhalen en een 180° projectie van het IJzerpanorama. Een verhaal over de kracht van het zeewater en het slim dirigeren van sluizen en sassen. Op het einde van uw bezoek kunt u via een lift op het Koning Albert I monument genieten van een 360° zicht op zee, de kuststrook en de polders van de Westhoek.

boek je vakantie met servimoholidays

Vakantie in Nieuwpoort

Interesse om een studio, appartement, huis of villa te huren in Nieuwpoort?

Boek hier!