Vakantieverhuur Oostduinkerke

Interesse in een studio, appartement of villa te huur in Oostduinkerke?

Oostduinkerke is een kleine, familale deelgemeente van Koksijde, die veel te bieden heeft zoals een mooie zeedijk, grote duingebieden en enkele exclusieve wijken zoals: St André, Groenendijk, Witte burg, Duinpark. Oostduinkerke is de enige plaats te wereld waar nog te paard garnalen gevangen worden (erkend erfgoed).

Bezienswaardigheden zijn: nationaal visserijmuseum, Golf ‘Ter Hille’, openluchtzwembad - het enige zwembad op het strand langs de Belgische kust.

  • Garnaalvissers van Oostduinkerke
  • Golfbaan Koksijde Golf Ter Hille
  • Nationaal Visserijmuseum
  • Openluchtzwembad op de zeedijk
De-garnaalvissers-van-Oostduinkerke.jpg

De garnaalvissers van Oostduinkerke

De garnaalvissers te paard doen je wegdromen naar het vissersleven van weleer. De trekpaarden slepen het garnaalnet urenlang achter zich aan en op deze manier worden uitzonderlijk verse garnalen gevangen. Ga zeker ook eens langs in het Estaminet de Peerdevisscher in Oostduinkerke. De zaak wordt er gerund door een garnaalvisser te paard en zijn vrouw.

Meer over de garnaalvissers te paard en de momenten waarop je ze aan het werk kan zien vind je op www.paardevissers.be

Golfbaan-Koksijde-Ter-Hille.jpg

Golfbaan Koksijde Golf Ter Hille

Koksijde Golf Ter Hille is met zijn 84ha een van de meest recente golfprojecten in Vlaanderen en sloot het jaar 2015 af op een elfde plaats in de Nationale Ranking van golfbanen. Het golfterrein van Oostduinkerke valt dus zeer zeker in de smaak bij menig golfliefhebber. De top 10 lonkt en uiteraard blijven de eigenaars dagdagelijks alles in het werk stellen om topkwaliteit te blijven bieden.

Iedereen is overigens welkom in Koksijde Golf ter Hille. De tijd dat golf een elitesport was ligt immers ver achter ons. Golfen kan u leren, op eender welke leeftijd en u kan er vooral heel veel plezier aan beleven in de gezonde buitenlucht, alleen of samen met vrienden!

Oostduinkerke-Het-Nationaal-Visserijmuseum.jpg

Het Nationaal Visserijmuseum

Het Nationaal Visserijmuseum van Oostduinkerke geeft de geschiedenis weer van de Oostduinkerkse vissers, die bekend waren voor hun durf en vaardigheid tot bij de Duinkerkse visserijbazen, die hen kwamen ronselen voor de IJslandvaart.
In 2004 werd het oude visserijmuseum gesloopt en vervangen door een complete nieuwbouw waarin de vissersboot OD1 Martha, die voorheen op het binnenplein lag en die gerestaureerd werd, zijn laatste rustplaats vond. Op het vrij te bezoeken binnenplein ernaast ligt nog een origineel vissershuisje (deel van het museum) en een vissersherberg Estaminet De Peerdevisscher.

Oostduinkerke-Openluchtzwembad.jpg

Het openluchtzwembad op de zeedijk

Als enige badplaats aan onze kust beschikt Oostduinkerke over een openluchtzwembad op de Zeedijk. Het zwembad is een zeldzame combinatie van beschermd erfgoed en een modern bad. Het stranddienstencentrum werd volledig gerestaureerd naar zijn oorspronkelijk uitzicht, met herstel van metselwerk, tegels en dijkhorloge op het dak.

Het water in het bad is een combinatie van leidingwater en dertig procent zeewater, het geheel wordt gestuurd door een up-to-date ondergrondse installatie.