Vakantieverhuur Oostduinkerke

Oostduinkerke, deelgemeente van Koksijde, is een familievriendelijke gemeente met een breed strand, aangename Zeedijk én exclusief openluchtbad aan zee. Rijk aan moderne architectuur, hippe hotspots, een uitmuntend golfterrein en gezellige horeca. Vergeet ook de duingebieden en exclusieve wijken niet zoals: St André, Groenendijk, Witte burg en Duinpark. Oostduinkerke is bovendien onlosmakelijk verbonden met “koning garnaal”! Het is de enige badplaats ter wereld waar je de garnaalvissers te paard nog aan het werk kan zien. Dit ambacht is verheven tot immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Hoogtepunt zijn de traditionele garnaalfeesten

  • Garnaalvissers van Oostduinkerke
  • Golfbaan Koksijde Golf Ter Hille
  • Nationaal Visserijmuseum
  • Openluchtzwembad op de zeedijk
Garnaalvissers te paard in oostduinkerke

De garnaalvissers van Oostduinkerke

In Oostduinkerke heerst een rijke traditie. Enerzijds zijn er de garnaalvissers te paard, erkend als immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Tijdens hun demonstraties doen ze je wegdromen naar het vissersleven van weleer. De trekpaarden slepen het garnaalnet urenlang achter zich aan en op deze manier worden uitzonderlijk verse garnalen gevangen. Anderzijds zijn er de Stienestekers, vrouwelijke garnaalvissers die hun net vooruitduwen in zee. En tot slot zijn er de kruiersverenigingen, die zelf in zee het net trekken om garnalen te vangen. Ga zeker ook eens langs in het Estaminet de Peerdevisscher in Oostduinkerke. De zaak wordt er gerund door een garnaalvisser te paard en zijn vrouw.

Meer over de garnaalvissers te paard en de momenten waarop je ze aan het werk kan zien? Klik hier!

Navigo Visserijmuseum Oostduinkerke

Het NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum

De NAVIGO-museumsite is een veelzijdige plek middenin de dorpskern van Oostduinkerke: het omvat het huidige Visserijmuseum (met als trekpleister de beschermde en gerestaureerde vissersboot OD1 Martha), het estaminet De Peerdevisscher met zonneterras, de afdruk van de afgebrande kerk en het geborgen ereplein. Een echte zeemansplek. In 2024 openen in het museum twee nieuwe entiteiten: een museumdepot met kooktheater en een nieuwe museumvleugel met daarin het skelet van potvis Valentijn van Sint-André.

golf hof ter hille in Oostduinkerke

Golfbaan Golf Ter Hille

Koksijde Golf Ter Hille is met zijn 84ha een van de meest recente golfprojecten in Vlaanderen en sloot het jaar 2015 af op een elfde plaats in de Nationale Ranking van golfbanen. Het golfterrein van Oostduinkerke valt dus zeer zeker in de smaak bij menig golfliefhebber. De top 10 lonkt en uiteraard blijven de eigenaars dagdagelijks alles in het werk stellen om topkwaliteit te blijven bieden.

Iedereen is overigens welkom in Koksijde Golf ter Hille. De tijd dat golf een elitesport was ligt immers ver achter ons. Golfen kan u leren, op eender welke leeftijd en u kan er vooral heel veel plezier aan beleven in de gezonde buitenlucht, alleen of samen met vrienden!

Openluchtzwembad zeedijk Oostduinkerke

Het openluchtzwembad op de zeedijk

Als enige badplaats aan onze kust beschikt Oostduinkerke over een openluchtzwembad op de Zeedijk. Het zwembad is een zeldzame combinatie van beschermd erfgoed en een modern bad. Het stranddienstencentrum werd volledig gerestaureerd naar zijn oorspronkelijk uitzicht, met herstel van metselwerk, tegels en dijkhorloge op het dak.

Het water in het bad is een combinatie van leidingwater en dertig procent zeewater, het geheel wordt gestuurd door een up-to-date ondergrondse installatie.

boek je vakantie met servimoholidays

Vakantie in Oostduinkerke?

Interesse om een studio, appartement, huis of villa te huren in Oostduinkerke?

Boek hier!