Vakantieverhuur Sint-Idesbald

Sint-Idesbald ademt kunst en rust. Deze deelgemeente van Koksijde met brede mooie straten en residentiële villa’s was altijd al een muze voor heel wat kunstenaars. Bekendste namen die hier woonden zijn schrijver Willem Elsschot, beeldhouwer George Grard en schilder Paul Delvaux. Op vandaag is de badplaats uitgegroeid tot een culinaire hotspot. Het dé plaats aan zee om je gastronomisch te laten verwennen. Met exquise restaurants en exclusieve handelszaken. Op het vlak van cultuur bieden kunstencentrum Ten Bogaerde en de Keunekapel een mooi aanbod. Een gezellige Zeedijk, een fijne winkelstraat, bijzondere galerijen en de unieke yachting club doen de bijnaam het “Zoute van de Westkust” alle eer aan.

  • Paul Delvaux museum
  • Koksijde Yachting Club (kyc)
  • Mieke Hill
Delvauxmuseum_SOF-8072.jpg

Paul Delvaux museum

In het Paul Delvauxmuseum vind je de grootste verzameling werken van deze internationaal befaamde kunstenaar. Het gaat om schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen. Je wordt ondergedompeld in een poëtische wereld en treft er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze wereldbekende artiest.

KYC.jpg

Koksijde Yachting Club (kyc)

De Koksijde Yachting Club met zijn unieke ligging achter de duinen is hét sportoord voor zeilers, windsurfers, kitesurfers, suppers,.. De laatste jaren ligt de focus op de zeilschool voor kinderen vanaf 8 jaar, de jeugd en de volwassenen maar ook op de uitbreiding van de kitesurf school. Het stijlvolle clubhouse is de 'place to be' voor een hapje en een drankje. Zowel binnen als buiten is het er heerlijk toeven.

Mieke Hill_SOF-8045.jpg

Mieke Hill

Nu een villa bovenop een duintop. Ooit was het een speelparadijs voor kinderen met een primitieve tobogan (glijbaan) en een fantastisch uitzicht op de eerste cottages in de duinen. Architect Albert Dumont, grondlegger van de Dumontwijk in De Panne, had de chalet (toen nog Chalet de Saint-Idesbald) en de duin gekocht. Er was een tearoom-laiterie in gevestigd. Na de eerste wereldoorlog werd de chalet vervangen door een bakstenen villa en genoemd naar Mieke, de dochter van Albert Dumont.

Boek nu algemeen.jpg

Vakantie in Sint-Idesbald?

Interesse om een studio, appartement, huis of villa te huren in Sint-Idesbald?

Boek hier!