Vakantieverhuur Sint-Idesbald

Sint-Idesbald ademt kunst en rust. Deze deelgemeente van Koksijde met brede prachtige straten en residentiële villa's is altijd een inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars. Beroemde namen die hier woonden zijn schrijver Willem Elsschot, beeldhouwer George Grard en schilder Paul Delvaux. Tegenwoordig is de badplaats uitgegroeid tot een culinair hoogtepunt. Het is de plek aan zee om gastronomisch te genieten. Met uitstekende restaurants en exclusieve winkels. Op cultureel vlak bieden het kunstcentrum Ten Bogaerde en de Keunekapel een mooi aanbod. Een gezellige Zeedijk, een fijne winkelstraat, bijzondere galerijen en de unieke jachtclub doen eer aan de bijnaam het "Zoute van de Westkust"

  • Museum of Paul Delvaux 
  • Koksijde Yachting Club (kyc)
  • Mieke Hill
Paul Delvaux museum in sint-idesbald vakantie aan zee

Paul Delvaux museum

In het Paul Delvauxmuseum vind je de grootste verzameling werken van deze internationaal befaamde kunstenaar. Het gaat om schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen. Je wordt ondergedompeld in een poëtische wereld en treft er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze wereldbekende artiest.

KYC in sint-idesbald

Koksijde Yachting Club (kyc)

De Koksijde Yachting Club met zijn unieke ligging achter de duinen is hét sportoord voor zeilers, windsurfers, kitesurfers, suppers,.. De laatste jaren ligt de focus op de zeilschool voor kinderen vanaf 8 jaar, de jeugd en de volwassenen maar ook op de uitbreiding van de kitesurf school. Het stijlvolle clubhouse is de 'place to be' voor een hapje en een drankje. Zowel binnen als buiten is het er heerlijk toeven.

Mieke Hill in Sint-idesbald

Mieke Hill

Nu een villa bovenop een duintop. Ooit was het een speelparadijs voor kinderen met een primitieve tobogan (glijbaan) en een fantastisch uitzicht op de eerste cottages in de duinen. Architect Albert Dumont, grondlegger van de Dumontwijk in De Panne, had de chalet (toen nog Chalet de Saint-Idesbald) en de duin gekocht. Er was een tearoom-laiterie in gevestigd. Na de eerste wereldoorlog werd de chalet vervangen door een bakstenen villa en genoemd naar Mieke, de dochter van Albert Dumont.

boek je vakantie met servimoholidays

Vakantie in Sint-Idesbald?

Interesse om een studio, appartement, huis of villa te huren in Sint-Idesbald?

Boek hier!