Vakantieverhuur Sint-Idesbald

Sint-Idesbald breathes art and tranquility. This borough of Koksijde with wide beautiful streets and residential villas has always been a muse for many artists. Famous names who lived here are writer Willem Elsschot, sculptor George Grard and painter Paul Delvaux. Today, the seaside resort has become a culinary hotspot. It is the place by the sea to indulge yourself gastronomically. With exquisite restaurants and exclusive stores. In terms of culture, the art center Ten Bogaerde and the Keunekapel offer a nice range. A cozy Zeedijk, a fine shopping street, special galleries and the unique yachting club do credit to the nickname the "Zoute of the West Coast."

  • Museum of Paul Delvaux 
  • Koksijde Yachting Club (kyc)
  • Mieke Hill
Delvauxmuseum_SOF-8072.jpg

Paul Delvaux museum

In het Paul Delvauxmuseum vind je de grootste verzameling werken van deze internationaal befaamde kunstenaar. Het gaat om schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen. Je wordt ondergedompeld in een poëtische wereld en treft er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze wereldbekende artiest.

KYC.jpg

Koksijde Yachting Club (kyc)

De Koksijde Yachting Club met zijn unieke ligging achter de duinen is hét sportoord voor zeilers, windsurfers, kitesurfers, suppers,.. De laatste jaren ligt de focus op de zeilschool voor kinderen vanaf 8 jaar, de jeugd en de volwassenen maar ook op de uitbreiding van de kitesurf school. Het stijlvolle clubhouse is de 'place to be' voor een hapje en een drankje. Zowel binnen als buiten is het er heerlijk toeven.

Mieke Hill_SOF-8045.jpg

Mieke Hill

Nu een villa bovenop een duintop. Ooit was het een speelparadijs voor kinderen met een primitieve tobogan (glijbaan) en een fantastisch uitzicht op de eerste cottages in de duinen. Architect Albert Dumont, grondlegger van de Dumontwijk in De Panne, had de chalet (toen nog Chalet de Saint-Idesbald) en de duin gekocht. Er was een tearoom-laiterie in gevestigd. Na de eerste wereldoorlog werd de chalet vervangen door een bakstenen villa en genoemd naar Mieke, de dochter van Albert Dumont.

Boek nu algemeen.jpg

Vakantie in Sint-Idesbald?

Interesse om een studio, appartement, huis of villa te huren in Sint-Idesbald?

Boek hier!