Vakantieverhuur Koksijde

Interesse in een studio, appartement, huis of villa te huur in Koksijde?

De uitgestrekte natuurgebieden en het grote cultuuraanbod maken van Koksijde een topper aan de Belgische kust.

Daarnaast beschikt Koksijde over alle faciliteiten om de bezoekers en inwoners op sportief vlak te verwennen, een bruisende evenementenkalender, leuke terrasjes en een uitstekende gastronomie. Koksijde is de ideale badplaats voor een vakantie vol plezier en cultuur.

Heerlijk uitwaaien op de dijk, ontspannende strandwandelingen maken, winkelen, lekker eten, fietsen of mountainbiken, de typische kustsfeer opsnuiven; Dit en nog veel meer in het gezellige Koksijde.

  • Duinenabdij
  • De Hoge Blekker
  • Villawijk ‘Quartier Sénégalais’

Stad Koksijde telt 22.000 inwoners en bevat de deelgemeenten Sint-Idesbald, Oostduinkerke en Wulpen. In Koksijde is het voor menig vakantieganger heerlijk vertoeven: het huist het grootste aantal musea aan de Belgische kust, de Hoge Blekker (het hoogste duin van de Kust), en de meer dan 700 ha natuurgebieden maken van Koksijde een echt wandelparadijs.

Koksijde is een 3 sterren bloemengemeente toegekend voor de bebloeming van het openbaar domein; De bloemenjaarmarkt in de Zeelaan betekent jaarlijks de start van het nieuwe toeristische seizoen. Een ware must-see voor als u verblijft aan zee!

Daarnaast heeft Koksijde alle faciliteiten om de bezoekers en inwoners op sportief vlak te verwennen, een bruisende evenementenkalender, leuke terrasjes en een uitstekende gastronomie.
Koksijde is de ideale badplaats voor een vakantie vol plezier en cultuur.
Heerlijk uitwaaien op de dijk, ontspannende strandwandelingen maken, winkelen, lekker eten, fietsen of mountainbiken, de typische kustsfeer opsnuiven; Dit en nog veel meer in het gezellige Koksijde.

Koksijde-Abdijmuseum.jpg

Duinenabdij

Genaamd Abdijmuseum 'Ten Duinen 1138' met de resten van de abdij Onze-Lieve-Vrouw Ten Duinen van de cisterciënzers. Het abdijmuseum geeft er een historisch overzicht van het leven van de Cisterciënzer monniken, van 1107 tot de dood van de laatste "Duinheer" in 1833. Het geeft ook het religieus en cultureel belang weer dat deze abdij in de loop der tijden had op de omgeving. De archeologische site is gerenoveerd en toegankelijk voor het publiek. Vlakbij ligt de Zuid-Abdijmolen en de abdijhoeve Ten Bogaerde.

Koksijde-De-Hoge-Blekker.jpg

De Hoge Blekker

De Hoge Blekker is de blikvanger van onze kust en daaraan heeft hij ook zijn naam te danken. Met zijn 33 meter is hij de hoogste duin van heel de kuststrook. Het was een vaste baken voor de zeelui die van ver al zijn witte kruin zagen blinken ('blekken' in het plaatselijke dialect). De Hoge Blekker is een stevige stuifduin die in de loop der tijden al heel wat afstand heeft afgelegd.

Koksijde-Villawij-Quartier-senegalais.jpg

Villawijk ‘Quartier Sénégalais’

Deze wijk werd vanaf 1908 aangelegd. Hier zijn ruime cottages te bewonderen, die plaats boden aan grote gezinnen en hun dienstmeiden. Deze pittoreske cottages vormden het ideale decor om de gezonde buitenlucht op te nemen en een "zeekuur-bad" te nemen. Veel van deze cottages zijn van de hand van architect Gaston Lejeune. De aanleg van deze wijk houdt het midden tussen eenheid en vrijheid.

Vanaf het Bad Schallerbachplein, waar het Manneken Pis van Koksijde staat, vertrekt een wirwar van lanen, waarop dan weer straatjes aansluiten Dit weerspiegelt de Engelse tuinwijkgedachte. Om een gevarieerd straatbeeld te bekomen, werden koppelvilla's met alleenstaande woningen afgewisseld. Dit urbanistisch idee vinden we ook terug in De Panne (Dumontwijk), De Haan (de Concessie), Knokke en Westende. Aangezien Koksijde-Bad rond de eerste decennia van de 20e eeuw tot stand kwam en de cottagestijl toen ook vooral in de mode was, werd deze stijl beeldbepalend voor Koksijde-Bad.
Het quartier werd in 2001 als dorpsgezicht beschermd.