Vakantieverhuur De Panne

De Panne, het meest links gelegen hoekje van de Belgische kust. Vlakbij de Noord-Franse grensplaatsjes. Een kustgemeente met tal van activiteiten, een mooi aangelegde winkelstraat en een gezellige Zeedijk boordevol terrasjes. In de Panne, daar dansen de duinen en wuiven de bomen, want de prominente aanwezigheid van de natuur is één van de grootste troeven. Er zijn ook tal van sportieve mogelijkheden. Naar De Panne ga je om uren te wandelen op het brede strand, te strandzeilen en te genieten van het actieve buitenleven. In de geklasseerde Dumontwijk kan je dezelfde cottagestijl als aan de Noord-Franse Kust opsnuiven. Ook het bekende pretpark Plopsaland heeft er zijn stek.

  • Natuurdomein Westhoek
  • Plopsaland
  • Dumontwijk
  • Bezoekerscentrum Duinpanne

natuurdomein de westhoek in de panne

Natuurdomein Westhoek

Het natuurreservaat beslaat het meest gaaf gebleven zeeduinlandschap van de kust. Het ligt ingesloten tussen de Noordzee, de Franse/Belgische grens, het Calmeynbos en de bebouwing van De Panne. Het is 340 à 345 ha en maakt deel uit van het grootste aaneengesloten duingebied van onze kust. Het gebied is als landschap beschermd, is Europees beschermd en heeft het statuut van oudste staatsnatuurreservaat.

plopsaland de panne servimoholidays vakantie

Plopsaland

Het themapark van Studio 100 genoemd naar de kinderprogramma's Kabouter Plop en Samson. Het staat boordevol familie-attracties, aangekleed in de stijl van de programma's van Studio 100. Het gonst er van de optredens en is ook de locatie van het Proximus Theater.

dumontwijk in de panne servimoholidays vakantie

Dumontwijk

De architecturaal interessante en geklasseerde Dumontwijk is genoemd naar de architect Albert Dumont. Hij speelde een grote rol in de totstandkoming van de wijk in typische cottagestijl maar de wijk bevat ook een kenmerkend regionaal karakter door de baksteenarchitectuur. De wijk geeft een indruk van het verblijftoerisme in de 19de - 20ste eeuw.

bezoekerscentruim duinpanne in De Panne

Bezoekerscentrum Duinpanne

Dit bezoekerscentrum van de provincie West-Vlaanderen ligt in het Calmeynbos. Je kan er bijleren over de natuur aan de kust, een wandeling maken in de duinentuin of gewoon iets gaan drinken in de bar. Alles is volledig toegankelijk, ook voor mensen met een beperkte mobiliteit.

boek je vakantie met servimoholidays

Vakantie in De Panne?

Interesse om een studio, appartement, huis of villa te huren in De Panne?

Boek hier!